The Narrows
27 juni 2015 - Zion National Park, Utah, Verenigde Staten
Zaterdag 27 juni
Omdat we twee aparte boekingen hebben moeten we 's ochtends uitchecken om aan het einde van de dag in te checken in een andere kamer. Na een goed hikers ontbijt van granola en fruit gaan we naar de Narrows. Met Neopreen sokken, goede schoenen, wandelstokken, 4 liter water, lunch en een camera gaan we op pad.
De narrows beginnen waar het wandelpad stopt; kortom het water in. Deze tijd van het jaar valt de stand van het water mee; merendeel van de tijd staat het water op kuit of knie hoogte. De eerste mijl is het dan ook super druk met alle toeristen die ook graag een duik in het water nemen. Verder op wordt het iets rustiger maar niet heel veel. We lopen twee uur stroomopwaarts en met name op stukjes met kleine stroomversnellingen zijn we blij met de stok voor steun als we over de rotsen op de bodem klauteren. Op enkele plekken komt het water tot heuphoogte en dat is toch best fris.
We verbazen ons over de mensen die met kleine kinderen zonder stokken of andere gear, soms zelfs in bikini of op slippers door het water lopen. Dat lijkt vragen om wonden of breuken, maar misschien zien wij dat verkeerd.
Na 2 uur upstream keren we om, om de weg terug te doen. Op de terugweg komen we nog een search en rescue team tegen met opblaasbare hulpmiddelen, waarschijnlijk dus ergens wel iets mis gegaan. Na twee uur terug op de walking trail en dan dus terug naar de lodge. Door de zon zijn de kleren tegen die tijd weer droog. In totaal dus zo'n 5 uur gewandeld, en dat blijkt best vermoeiend. We slaan de plannen voor de bioscoop voor de avond toch maar over en houden het op een boekje op de veranda.