Antelope canyon

26 juni 2015 - Zion National Park, Utah, Verenigde Staten

Vrijdag 26 juni

Niet gedacht dat ik ooit nog eens zou zeggen, 'heerlijk het is afgekoeld tot 35 graden'....maar we zitten op de veranda van de lodge in Zion een spelletje Rummikub te spelen en het wordt langzaam donker hier in het park; en daarmee koelt het lekker af.

Vanochtend om 5.00 uur opgestaan om een tour door Antelope Canyon te maken. Op dat tijdstip is het nog niet zo warm, slechts (!) 29 graden. Wat een mooie plek en mooi spel van het licht in de canyon. Maar goed dat we gisteren de extreem vroege tour hadden geboekt, want nu al waren we met 13 personen en tegen de tijd dat wij vertrokken uit de canyon reden zo'n vier volle tour autos het park binnen.

Goed begin van de dag, daarna een snel ontbijt, uitchecken en onderweg naar Zion. Tegen 1400 uur arriveren we bij de lodge. Ook hier is het weer warm boven de 40 graden, dus eerst maar even rustig aan. Einde middag doen we een korte hike langs de rivier ( in de smalle canyon dus al weer redelijk afgekoeld). Daarna naar het dorpje om uitrusting te halen (schoenen, sokken en wandelstok) voor onze tocht morgen in de Narrows; verder de canyon in door het water.