Woensdag 1 mei - het mysterie van de lege batterij

1 mei 2024 - Las Vegas Strip, Nevada, Verenigde Staten

Sterrenkijken was uiteindelijk een solo activiteit. Nadat we de meiden wakker hadden gehouden tot 21.30 uur en ik ze warme kleding aan wilde trekken, was de conclusie: we willen liever gaan slapen. Luc lag ondertussen al bij Ronald te slapen, dus ik ging alleen op pad. Dus niet met de auto verderop in de canyon, maar buiten bij de lodge. Ietwat uitdagend met verlichting van de lodge en voorbijrijdende auto’s ( ook al hebben ze veel gedaan aan light pollution, waren er wel wat lampen) op een strategische plek was het goed donker en veel sterren te zien; de Melkweg echter niet.

44F8D2CD-028D-4812-8BC5-952DCF716512

Volgende ochtend een ontbijt (de meiden hebben een nieuwe favoriet: gebakken aardappeltjes …..) in de lodge, inpakken en onderweg. Het plan is om nog een wandeling te doen tussen visitor center en het museum.  Bij het visitor center is echter geen plek meer om te parkeren, helemaal vol. Zion is enorm populair tegenwoordig en vanaf 9 uur gewoon druk. Bij het museum is nog wel plek, dus iedereen uitpakken, insmeren, rugzakken op, Luc in de rugzak, naar het toilet en…… is het wandelpad gesloten ivm verzakkingen en roadwerkzaamheden.

96E9DC50-D305-44D8-AB29-030A87918A58870669C3-34B3-44E0-AD63-2B1B7AD28F84

Een andere wandeling zou betekenen weer met de bus de canyon in dus we laten het zitten voor nu. Nog een paar mooie vergezichten en dan in de auto.

We beginnen aan de oversteek naar Vegas (3 uur), met een stop in st George. Daar is een toffe openbare speeltuin met dino speeltoestellen, muziek toestellen, picknick plekken, een water speelplek en een treintje.

D9A8FEE6-CB91-4C2E-9C3B-DA54C74C100B99107C9A-B591-47EA-A800-28B48EE814E5

Hier spelen we wat rond de lunch om daarna verder te rijden naar ons hotel in Vegas. In de auto wordt gelezen en spelletjes gespeeld op de camera.

CE82B82C-CBAD-4E6A-892B-917F3928ED4A

Het hotel zit een blok achter de strip en heeft appartementen en tussen de blokken zwembaden. Hier kunnen we de komende 2 dagen goed toeven. We moeten nog even wachten op de kamer, maar daarna kunnen we heerlijk zwemmen. Dat is zeer welkom want het is hier 30 graden.

Luc is met name onder de indruk van de grote bal buiten (sphere) zeker omdat deze voortdurend van kleur veranderd.

B4CB11BC-5FB9-4E7C-8A35-8F2FEA75941F70677AF1-FDD5-4FDE-A3D6-CAD32930AF33

S avonds gaan we even naar de strip om een hapje te eten en lampjes te kijken (we zitten achter flaming/Venetian ) Het is een klein stukje lopen maar met de buggy moeten we wat omwegen maken voor de liften. Dus even snel een hapje eten is langer dan we willen met het gekronkel door de hotels en casino’s naar het eerste food court dat we tegenkomen.

onderweg ervaren we weer een fenomeen van de afgelopen dagen. Als Luc een brandpaal ziet zegt hij ‘o nee batterij leeg’. Dit was de afgelopen dagen al vaker gebeurd, maar nu zien we dat het patroon bij de brandpalen is (in retrospectief was dat in eerdere situaties ook zo maar hadden dat nog niet door). Geen idee welke associatie hij heeft met de brandpaal en dan denkt aan lege batterij; misschien komen we er nog achter in de komende dagen…..

Na een burgertje kijken we even bij de bellagio voor de fonteinen en uitzicht op de Eiffeltoren. Luc is ondanks alle lichten en herrie gewoon in slaap gevallen, maar voor de meiden is dit korte stukje al teveel aan prikkels dus snel terug naar het hotel. Hier vallen ze als een blok in slaap.

B20BBE22-F7A2-4951-AF38-8797CCF390BD33A1D284-EC81-46D4-B919-DDC7E58910230991B018-444B-444D-9946-4A871DFA3666

Luc blijft zelfs slapen als we zijn pyjama aantrekken 😅

1. Opa:
    3 mei 2024
    Ik kan me voorstellen dat Las Vegas wel heel veel prikkels geeft na de rustige omgevingen van de parken. Wat vinden de dames mooier? En...gaan jullie nog naar de Sphere? Dat lijkt me helemaal een indrukwekkend geheel