Montusi mountain lodge

15 augustus 2012 - Harrismith, Zuid-Afrika

Zondag 12 Augustus

Door Fred en Bianca op Schiphol afgezet om 15.30. Bagage inchecken en douane beide vrij vlot.
Wachten ging erg snel waarna er geboard kon worden. Na een korte stop in Frankfurt door naar J' burg.

Maandag 13 augustus
7.30 uur geland in J'burg, 1 graad buiten. Afgelopen week heeft men nog sneeuw gehad.
Het land in blijkt echter een enorme uitdaging; anderhalf uur in de rij voor immigrations. Daarna nog op zoek naar de bagage, maar uiteindelijk gevonden en we kunnen op pad. Autoverhuur is vlakbij en binnen 20 minuten zijn we op weg.
Eerste wat opvalt is de dorre omgeving en het links rijden is even wennen. De rit naar Bergville voor onze eerste stop in Drakensberg is 4 uur. Halverwege een korte stop voor lunch en wisselen van driver. Het laatste stuk valt zwaar ( nu ook voor Agnes wennen aan het links rijden), we zijn allebei erg moe en men heeft roadworks bedacht op een binnenweg. Een baan beschikbaar voor twee richtingen, veel losse stenen, potholes en door heuvels is het tegemoet komende verkeer moeilijk zichtbaar......
Tegen 15 uur bereiken we de bestemming, en wat voor een.... Een mooie mountain lodge met verschillende losse huisjes met een briljant uitzicht ( vanaf de veranda) over de bergen.  Upon arrival staan de bubbels voor  ons klaar. Einde van de middag heerlijk wat gerelaxed; we blijken toch best moe zo na het weekend.
's avonds een hapje eten in de mainlodge en op tijd naar bed .

Dinsdag 14 augustus
Ontbijt om 9.30 na te hebben uitgeslapen. Na het ontbijt de spullen gepakt voor een wandeling naar bushmen's cave  en montusi mountain summit. Achteraf bleek dat we de route verkeerd om hadden gelopen, maar de views waren erg goed. De allerlaatste beklimming langs een steile wand hebben we echter even laten schieten. Mooie rots paintings in de cave bekeken en daarna terug naar beneden. Na een wandeling van 2,5 uur tijd voor lunch in het zonnetje.
Middag afgesloten met een partijtje tennis op de tennisbaan.
' s avonds is het echt super donker. De sterren zijn heel helder te zien en we kunnen zelfs de melkweg heel helder zien.
In de avond is er weinig te doen, maar na het diner kwamen we erachter dat er DVD s te leen zijn bij de receptie, dus..... Dvdtje, openhaard aan ( het is hier 's avonds best Koud) in de cottage.

Woensdag 15 Augustus
Vanochtend ingeschreven voor de guided walk; waar wij dachten een mooie rondwandeling te doen zoals aangegeven, bleek het dezelfde route als gisteren :-(
Nu echter via de normale route ( nog veel steiler!!!) maar de gids kon ons eea vertellen over de planten en de Zulu cultuur. De wind is echter erg hard gaan waaien, dus bijna aan de top (1600 m) worden we zowat weggeblazen.

In de middag samen nog op pad voor een tweede wandeling naar waterfall cave. Mooie route, met een aantal tricky ladders.
Nu klaarmaken voor het diner, en daarna wellicht nog weer een filmpje. Morgen onderweg naar de start van de Panorama route.