Bridges & beaches

4 oktober 2014 - Virginia Beach, Virginia, Verenigde Staten

Donderdag 2 oktober

Na Charleston start de Lange weg langs de kust naar Washington. Eerste stop op woensdag myrtle beach, picknick op het strand. Lekker weer om nog even te zonnen. De weg is langs de kust echter de Amerikanen hier vonden het nodig om kilometers lang huizen aan de kust te bouwen; we zien dus niets van de zee. Einde dag een Inn in Atlantic Beach, dinner aan de zee bij een lokaal seafood restaurant. Helaas wel lekgeprikt door muggen.

Vandaag door naar Virginia Beach. De kust bestaat hier vanaf Myrtle Beach uit heel veel eilandjes die verbonden zijn door bruggen of ferrys. Onderweg rijden we langs de scenic byway langs veel katoenvelden en moerasachtig land over talloze bruggen. We bezoeken Ranoake Island en het lokale ( no longer existing) fort. Ook rijden we over het eerste deel van de outer banks, nationaal park aan de kust.
Virginia Beach is een half verlaten toeristen plaats ( seizoen is voorbij), met een lange boulevard; maar prima om vanacht te overnachten. Morgen verder naar Washington.

1. Ben:
    6 oktober 2014
    leuk om de iets te proeven van de roadtrip. Want dat lees ik wel uit het verslag. Lange autoritten. Hopelijk is er ook genoeg tijd om te wandelen of om iets meer mee te krijgen van het "oude" Zuiden. Als jullie nog tijd hebben en in de buurt zijn; Arlington vond ik indrukwekkend en Manassas (op weg naar RIchmond) is een leuke tussenstop om te wandelen en een aardig museumpje